معرفی برترین پلتفرم های سرمایه گذاری و کراودفاندینگ (تامین مالی جمعی)
۱۰ دی ۱۴۰۰ 0

معرفی برترین پلتفرم های سرمایه گذاری و کراودفاندینگ (تامین مالی جمعی)

عصر دیجیتال، دستاوردهای متعددی برای ما به همراه داشته است. حوزه سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه نیز از آن مستنثی نیست. پیشرفت اینترنت و افزایش ضریب نفوذ آن در میان مردم، باعث شده تا پلتفرم های سرمایه‌گذاری جدیدی به نام تأمین مالی جمعی یا Crowdfunding شکل بگیرد.

در این پلتفرم ها، افراد مستقل با کمترین سرمایه می‌توانند بر روی پروژه‌ها و کسب‌وکارهای متقاضی جذب پول، سرمایه‌گذاری کنند. تاکنون میلیاردها دلار در دنیا از طریق تأمین مالی جمعی بر روی پروژه‌های مختلف سرمایه‌گذاری شده و روز به روز نیز بر میزان آن افزوده می‌شود.

تأمین مالی جمعی معمولاً از طریق پلتفرم‌های معتبر و شناخته شده انجام می‌شود. تعدادی از معروف‌ترین و بهترین پلتفرم‌های سرمایه گذاری جمعی دنیا را در این نوشتار معرفی کرده‌ایم. انتخاب‌های بر اساس میزان اعتبار، سابقه و موفقیت این پلتفرم‌ها بوده است.

تأمین مالی جمعی چیست؟

تأمین مالی جمعی یا Crowdfunding یک روش تأمین مالی برای کسب‌وکارها و پروژه‌های مختلف است که در آن تعداد زیادی از افرادا مستقل (شهروندان) در قالب سرمایه‌های کوچک و محدود، به پروژه مورد نظر خود کمک می‌کنند و در آن سرمایه‌گذاری می‌کنند. این تأمین مالی می‌تواند برای شروع کار یک استارتاپ، شرکت یا پروژه خاص باشد و همچنین می‌تواند اهداف حمایتی، خیریه و غیر انتفاعی نیز داشته باشد.

برای این که تأمین مالی جمعی بتواند به شکل درستی انجام شود، به یک سری پلتفرم مطمئن احتیاج داریم که افراد در آن‌ها پروفایل بسازند و اقدام به جمع آوری سرمایه کنند. به این پلتفرم‌ها معمولاً پلتفرم‌های تأمین مالی جمعی یا سکوی تأمین مالی جمعی گفته می‌شود. در ادامه تعدادی از معروف‌ترین و بهترین پلتفرم‌های مالی جمعی در دنیا را با هم بررسی می‌کنیم.

برترین پلتفرم های سرمایه گذاری جمعی در دنیا

Indiegogo

پلتفرم Indiegogo در سال ۲۰۰۸ میلادی و توسط دانای رینگلمن، اریک شِل و اسلاوا روبین تأسیس شد. هم‌بنیان‌گذاران این پلتفرم در ابتدا به دنبال تأمین مالی برای پروژه‌ها و ایده‌های خود بودند. اما کم‌کم این پلتفرم تبدیل به جایگاهی برای جذب سرمایه برای عموم ایده‌پردازان شد. در حال حاضر این وبسایت، ماهانه بیش از ۱۵ میلیون بازدیدکننده دارد و هر ماه بیش از ۱۹ هزار پروژه جدید در آن استارت می‌خورد.

پلتفرم Indiegogo در بیش از ۲۳۵ کشور دنیا فعال است و افراد می‌توانند برای ایده‌ها و محصولات خود صفحه بسازند و اقدام به جذب سرمایه کنند. فرصت زمانیِ هر پروژه برای جذب سرمایه نهایتاً ۶۰ روز است. این پلتفرم دارای ابزارهای مختلفی است که کمک می‌کند تا افراد کمپین‌های تأمین مالی خود را از طریق شبکه‌های اجتماعی تبلیغ کنند.

SeedInvest

پلتفرم SeedInvest همان طور که شاید از اسمش هم پیداست، بیشتر مخصوص استارتاپ‌هایی است که برای شروع کار به دنبال سرمایه بذری هستند. تاکنون بیش از ۵۰۰ هزار سرمایه‌گذار مختلف بر روی ۲۳۵ استارتاپ در این پلتفرم سرمایه‌گذاری کرده‌اند و بیش از ۳۰۰ میلیون دلار سرمایه جذب شده است. این پلتفرم انتخابی مناسب برای استارتاپ‌هایی است که به دنبال جذب سرمایه ابتدایی هستند. همچنین گفته می‌شود بسیاری از سرمایه‌گذاران فرشته و شرکت‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر، استارتاپ‌های این پلتفرم را زیر نظر دارند. استارتاپ‌ها برای ثبت نام در این پلتفرم و تأمین مالی، باید از سد چند لایه گزینش بگذرند و مورد تأیید پلتفرم قرار بگیرند.

کمپانی SeedInvest Technology در سال ۲۰۱۲ در نیویورک سیتی تأسیس شد و هدف آن تأمین سرمایه برای استارتاپ‌هایی بود که در مراحل اولیه راه‌اندازی قرار دارند. تاکنون آن‌ها سرمایه‌ی مورد نیاز بیش از ۲۳۵ استارتاپ مختلف را تأمین کرده‌اند.

StartEngine

StartEngine در سال ۲۰۱۱ میلادی و توسط ران میلر، هاوارد مارکس و کوین اولیری تأسیس شد. پلتفرم StartEngine این فرصت را برای مردم فراهم کرده که بر روی استارتاپ‌هایی که در مراحل اولیه راه‌اندازی قرار دارند، سرمایه‌گذاری کنند. این پلتفرم تا کنون به دفعات متعدد به عنوان یکی از بهترین پلتفرم‌های تأمین مالی جمعی برای سرمایه‌گذاران انتخاب شده است.

افراد می‌توانند در فهرست استارتاپ‌های این وبسایت به صورت موضوعی جست‌وجو کنند و با کمترین پول و حداقل سرمایه، در استارتاپ مورد نظر خود، سرمایه‌گذاری کنند. اطلاعات کامل در مورد هر استارتاپ از جمله ارزش کمپانی، ارزش هر سهم، تعداد سرمایه‌گذاران و زمینه فعالیت نیز در این فهرست موجود است.

حداقل میزان سرمایه برای سرمایه‌گذاری در یکی از استارتاپ‌های این پلتفرم، ۱۰۰ دلار است. تاکنون بیش از ۳۰۰ هزار سرمایه‌گذار مختلف در این پلتفرم مشارکت کرده‌اند و حداقل ۳۷۵ کسب‌وکار مختلف توانسته سرمایه‌ی مورد نیاز خود را از این پلتفرم به دست بیاورد.

GoFundMe

پلتفرم GoFundMe احتمالاً معروفترین پلتفرم تأمین مالی و جمع آوری سرمایه در دنیاست که بیشتر در حوزه تأمین سرمایه برای افراد مستقل فعالیت می‌کند. شکل تأمین مالی نیز معمولاً به صورت اهدایی یا Donation است. تاکنون بیش از ۱۲۰ میلیون اهدای مختلف در این پلتفرم صورت گرفته و بیش از ۹ میلیارد دلار پول جذب شده است.

پلتفرم GoFundMe در سال ۲۰۱۰ میلادی تأسیس شد و در حال حاضر یکی از بزرگترین پلتفرم‌های جمع آوری کمک‌های مالی در دنیاست. در بسیاری از رویدادهای آنلاین و آفلاین، از این پلتفرم برای جمع آوری کمک‌های مالی استفاده می‌شود.

افراد می‌توانند به راحتی در این پلتفرم برای خود صفحه بسازند و برای پروژه‌های شخصی و یا پروژه‌های خیریه اقدام به جمع آوری سرمایه کنند.

Patreon

پلتفرم Patreon یک پلتفرم تأمین مالی جمعی است که بیشتر توسط سازندگان پادکست، موسیقیدانان، هنرمندان و نویسندگان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این پلتفرم در سال ۲۰۱۳ میلادی توسط جک کنته (که خود یک موسیقیدان بود) تأسیس شد و هدف آن حمایت از هنرمندان مستقل بود. تاکنون بیش از ۲۰۰ هزار هنرمند مختلف در این پلتفرم ثبت نام کرده‌اند و مجموعاً بیش از ۲ میلیارد دلار پول جمع آوری شده است.

پلتفرم Patreon به طور خاص برای افراد خلاق طراحی شده تا با کمک آن بتوانند از طریق دوستان، خانواده و هوادارانشان برای تولید آثار خود، کمک مالی جمع کنند. شروع کار با این پلتفرم برای افراد رایگان است، اما در ادامه باید هزینه‌ای ماهانه جهت خرید اشتراک بپردازند.

Mightycause

پلتفرم Mightycause در سال ۲۰۰۶ میلادی و با هدف تأمین مالی برای سازمان‌های غیرانتفاعی و غیر سودده تأسیس شد. این پلتفرم بیشتر در حوزه تأمین مالی برای کمپین‌ها و پروژه‌های خیریه فعالیت می‌کند و تاکنون بیش از ۱۵۰ هزار پروژه خیریه مختلف را به سرانجام رسانده.

0
نظرات کاربران

ثبت نظرات :

اخبار مرتبط

مجموعه هایی که به نوبین اعتماد کرده اند

شبکه سه
بنياد مستضعفان
صندوق نوآوری و شکوفایی
شبکه دو
شبكه نسيم
شبکه افق
کمیته امداد
معاونت علمی
شبکه مستند
سازمان هنری رسانه ای اوج