نخستین قسمت از مسابقه «کارویا» پخش شد / طرح «تولید بذر هیبرید چغندرقند، سبزی و صیفی»، برنده اولین قسمت
نخستین قسمت از مسابقه تلویزیونی کارویا که به همت صندوق نوآوری و شکوفایی تهیه و تولید شده است، دوشنبه شب 15 آذر ماه از شبکه اول سیما پخش شد.
به گزارش سایت استودیو نوبین و به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، این صندوق در ابتکاری تازه، امکان سرمایهگذاری عمومی در سودآورترین طرحهای دانشبنیان را در قالب تامین مالی جمعی (کراد فاندینگ) و از مسیر فرابورس فراهم کرده است.
برای این منظور مسابقهای تلویزیونی به همت صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری و با همکاری فرابورس و سازمان صداوسیما توسط استودیو نوبین تولید شده است که طی آن ۱۰۰ شرکت دانش بنیان به رقابت با یکدیگر پرداخته و طرحهای خود را ارائه میکنند و در نهایت ۲۴ شرکت توسط داوران انتخاب خواهند شد تا از طریق سکوهای تامین مالی جمعی مردم بتوانند در طرحهای این شرکتها سرمایهگذاری کنند.
این ریالیتی شو، دوشنبه ها و سهشنبه های هر هفته ساعت ۲۳ از شبکه اول سیما پخش میشود.
در طرح جدید صندوق نوآوری، اگر به هر دلیل، طرح دانشبنیانی که در آن سرمایهگذاری شده به سودآوری نرسد، در هر حال صندوق نوآوری و شکوفایی، بازگشت اصل سرمایه را برای سرمایهگذاران در این طرح ضمانت کرده و سرمایهگذاران به هیچ وجه از مشارکت در این طرح ضرر نخواهند کرد.
دکتر علی ناظمی معاون سرمایهگذاری صندوق نوآوری و شکوفایی و عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی، دکتر مهدی محمدی دبیر سابق ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی و عضو هیات علمی دانشگاه تهران، ویدا سینا مدیرعامل مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک، فاطمه جعفری بنیانگذار سایت سهام یاب و دکتر علیاصغر سعدآبادی عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، داوران فصل اول مسابقه تلویزیونی «کارویا» هستند.
در اولین قسمت از رئالیتی شو «کارویا» پنج شرکت «تعاونی پیشگامان توسعه گیاهان زراعی» با طرح «تولید بذر هیبرید چغندرقند با کیفیت بالا و مقاومت به بیماریها در حوزه کشاورزی»، شرکت «سورنا تحریر البرز» با طرح «تولید کاورهای A5، A4 و A3 و پوشههای دکمهدار»، شرکت نورولند(شرکت دانش بنیان نوین اندیشه پردازان آمولای)» با طرح «تولید بازیهای رایانهای آموزشی و شناختی برای کودکان»، شرکت «درمان گستر طلوع» با طرح «ارائه خدمات پزشکی و پیراپزشکی و تشخیص طبی در ایران» و شرکت «فنآوری توحیدی آرمانشهر» با طرح «سامانه هوشمند مدیریت گلخانه و آبیاری هوشمند باغ» با هم به رقابت پرداختند.
در نهایت با رای هیات داوران طرح «تولید بذر هیبرید چغندرقند با کیفیت بالا و مقاومت به بیماریها در حوزه کشاورزی» به عنوان برگزیده نخستین قسمت از مسابقه تلویزیونی کارویا انتخاب شد. این طرح به دنبال جذب سرمایه چهار میلیارد تومانی از طریق تامین مالی جمعی است.
جزئیات طرح برگزیده اول مسابقه «کارویا»
جواد گوهری، مدیرعامل شرکت دانش بنیان «پیشگامان توسعه گیاهان زراعی» برنده قسمت اول ریلیتی شو «کارویا»، عنوان محصول این شرکت جهت جذب سرمایههای مردمی در طرح تامین مالی جمعی را «تولید بذر هیبرید چغندرقند، سبزی و صیفی» اعلام کرد و گفت: محصول ما بذر گیاهان سبزی و صیفی همچون خیار، گوجه فرنگی، فلفل و چغندرقند که عمدتا از خارج وارد میشوند، است. این بذور هیبرید از محصولدهی بالایی برخوردار و در مقابل بیماریها مقاوم است.
وی با بیان اینکه نمونههای مشابه محصول ما وارداتی هستند، گفت: این محصول ارزان قیمت و در دسترس است و با مشکلات محصولات وارداتی نظیر انتقال ارز و مسائل گمرکی مواجه نیست و به دلیل تولید در داخل کشور، با مصرفکننده و بهرهبرداران در ارتباط مستقیم هستیم و از سلامت محصول اطمینان کامل داریم در حالی که در نمونههای وارداتی، احتمال انتقال آلودگی بذر وجود دارد و خدمات پس از فروش نیز توسط پرسنل فنی شرکت ارائه میشود.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان پیشگامان توسعه گیاهان زراعی، تصریح کرد: صیفیجات از جمله کالاهای صادراتی هستند و در حال حاضر هم خیار، گوجه فرنگی، هندوانه، خربزه و فلفل به روسیه و کشورهای خاورمیانه صادر میشود؛ این محصولات جزو مایحتاج مردم هستند و به ایجاد اشتغال نیز کمک میکند.
گوهری در مورد روش تامین مالی جمعی که از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی به منظور تامین مالی طرحهای دانش بنیان در کشور راهاندازی شده است، اظهار کرد: تامین مالی جمعی باید به شکلی باشد که تولیدکننده و سرمایهگذار با وجود ریسکهایی که در بازار وجود دارد، به منافع مشترک دست یابند، چرا که تورم و مسائل اقلیمی، پیشبینی برای برنامههای آینده کشاورزی را دچار چالش میکند.
وی در ادامه بیمه اصل پول مردم در سرمایهگذاریها در حوزه دانش بنیان از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی را نوعی دلگرمی برای سرمایهگذاران عنوان کرد و گفت: در طرح تامین مالی جمعی این اطمینان را داریم که اگر محصول هم سودآوری نداشت، صندوق نوآوری جبران مافات میکند و اصل پولهای مردم به دستشان میرسد و سوخت نمیشود و ما به عنوان تولیدکننده در تامین مالی دچار مشکل نمیشویم و دستمان برای فعالیت باز است.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان پیشگامان توسعه گیاهان زراعی، پروسه نهایی شدن این طرح را حدود یک سال اعلام کرد و گفت: سرمایه موردنیاز ما برای اجرای این طرح در حدود چهار میلیارد تومان است.
علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و سرمایهگذاری در این طرح میتوانند به وبگاه karoya.tv و سکوی تامین مالی این قسمت از برنامه با نام «کارن کراد» به آدرس karencrowd.com مراجعه کنند.